Docent + Workshops

Over de zanglessen

Er zijn zoveel redenen, van persoonlijk tot professioneel, waarom je zangles zou kunnen nemen:Om je favoriete nummers lekker te leren zingen, om meer zelfvertrouwen te krijgen, om de mogelijkheden van je stem te leren ontdekken, om specifieke stemproblemen op te lossen, om harmonieuze koortjes te leren zingen of om je eigen liedjes beter te leren uitvoeren.Wat voor wensen je ook hebt, ik help je graag met wat jij nodig hebt.

Ik werk in de les aan je uitvoering en techniek aan de hand van nummers die je zelf uitgekozen hebt. In het repertoire van mijn zangschool heb ik een groot aantal nummers, van pop, rock en soul tot country of r&b, dus als je op onderzoek uit wil naar wat het beste bij je past, kan ik je daarbij helpen. Ook kunnen we werken aan de nummers die je zelf schrijft, of aan nummers die de band speelt waarin je zingt.

In mijn zangschool heb ik opnameapparatuur, zodat ik leerlingen kan opnemen: of samen met de piano of met de instrumentale begeleiding van het nummer waar we mee bezig zijn. Mijn ervaring dat het terughoren van jezelf, thuis of in de les, een hele goede leermethode is: je hoort waar je nu staat, maar ook de vorderingen die je gemaakt hebt. Ook kan je bijvoorbeeld de achtergrondkoortjes van het nummer dat je aan het leren bent, zelf inzingen.

CT Zangzaak Concert

Elk jaar organiseer ik in het Prinsentheater een concert voor mijn leerlingen. Met de begeleiding van een professionele 6-koppige band zetten de leerlingen een spetterende show neer met de nummers die ze zelf willen zingen. Op een liefdevolle, humoristische en oer-groningse wijze ‘presenstructureert’ Truus Klep de leerlingen van de CT Zangzaak.

You Tube filmpje van het CT Zangzaak concert mei 2018

YouTube filmpje van het CT Zangzaak concert

Workshops

Ik geef muziek- en zang workshops op maat aan bedrijven en particulieren, op feesten, personeelsuitjes, bedrijfsuitjes, en andere gelegenheden. Mijn muziekworkshops hebben als doel om creatief, plezierig en ontspannen bezig te zijn met een groep mensen. Tegelijkertijd komt ook samenwerking en communicatie aan bod; een uitstekend middel om in te zetten voor teambuilding. Collega’s worden bij elkaar gebracht op een leuke, informele, actieve en muzikale manier.

Ook je feest opluisteren met een vrolijke workshop is erg leuk. Een greep uit de workshops die ik voor bedrijven,scholen en particulieren geef:

A capella zingen, gospel zingen, gelegenheidslied of clublied schrijven, een actieve en ontspannende (vergader)dagafsluiting met ritme&zang, of een gezellige gezamenlijke zangles met repertoire in overleg.

Workshop puddingfabriek September

www.flyingchoir.nl

Samen met Patries van Iterson organiseer ik elk  jaar een swingend & soulful popkoor weekend, oftewel het “Flying Choir weekend”. Voor wie: voor alle enthousiastelingen die van zingen houden en mee willen doen. Jong & oud, ervaren & onervaren, iedereen is welkom! Op vrijdagavond beginnen we met repeteren. De hele zaterdag gaan we verder en we sluiten het weekend af met een concertje op zaterdagavond ( aanvang: 19.45 ) onder begeleiding van gitaar, toetsen en percussie.  Het repertoire bestaat uit swingende songs, ballads en a capella nummers.

Op zondag 7 april organiseren wij een KLeintje Flyingchoir. Van 10.00 – 12.30 en van 13.30-17.00 in voormalige Camerabioscoop aan het Herenplein in Groningen. In plaats van een optreden maken we van minstens één van de nummers een mooie opname. Kosten 50 euro.  Opgeven: flyingchoir@gmail.com

Op 15 & 16 nov 2024 organiseren wij een heel weekend. Aanmelden kan via flyingchoir@gmail.com of Kosten 95 euro